Home
        Contact
        Links

        Wat is de Crowley Tarot?

        Wie was Aleister Crowley?

        Trek hier een dagkaart

        De Grote Arcana

        De Hofkaarten

        De Kleine Arcana
De Duivel

Seksualiteit, humor, scheppingskracht, vitaliteit en individualiteit. Dat zijn de belangrijkste symbolen die aan De Duivel worden meegegeven.

Samen met De Dood is De Duivel waarschijnlijk de tarotkaart die het vaakst verkeerd begrepen wordt. Veel mensen zien deze kaart als een negatief en vernietigend symbool. Het tegenovergestelde is waar. De Duivel is een kaart met alleen maar positieve betekenissen.

De Duivel wordt hier voorgesteld als de Griekse god Pan, die in de gedaante van een berggeit met gedraaide hoorns wordt afgebeeld. De zuil achter hem symboliseert een opgerichte penis. De twee bollen aan de onderkant zijn de testikels. Het is een voorstelling van scheppende energie in haar meest mannelijke verschijning.

In de bollen zijn vier vrouwelijke en vier mannelijke lichamen afgebeeld. Hun versmelting brengt het nieuwe voort.

Op het voorhoofd van Pan zien we een geopend derde oog. Dat wijst op een buitenzintuigelijke waarneming: doordringen tot de essentie van wat te zien is. Hoe meer je 'ziet', hoe bewuster je in het leven staat. Het is daarbij de kunst om met humor naar de wereld om je heen te kijken.

Je kunt daarin de aansporing zien om de dingen te zien zoals ze werkelijk zijn, en niet zoals jij graag zou willen dat ze zouden zijn.

Wanneer je deze kaart getrokken hebt, kan dat er ook op duiden dat je ten aanzien van een bepaalde kwestie in je leven in de war bent. Je vindt dit in de afbeelding op deze kaart terug in de webachtige sluiers aan de zijkant van de kaart. Deze kaart roept je op om daar licht en met humor mee om te gaan.

De Duivel kan je er ook op wijzen dat je bepaalde (seksuele) remmingen hebt waarvan het verstandig is dat je ze leert los te laten.


Affirmatie
Ik bewaar mijn gevoel voor humor als ik zaken tegenom die me verwarren.
Ik geniet van mijn sensualiteit.
Ik ben vrolijk en geaard.
Ik kan op een realistische en luchtige manier omgaan met de problemen in mijn leven.


- Klik hier om nog een kaart te trekken.
- Klik hier voor meer informatie over de Crowley Tarot.
- Klik hier voor meer informatie over Aleister Crowley.

  Copyright - Privacybeleid