Home
        Contact
        Links

        Wat is de Crowley Tarot?

        Wie was Aleister Crowley?

        Trek hier een dagkaart

        De Grote Arcana

        De Hofkaarten

        De Kleine ArcanaAleister Crowley

Aleister Crowley was zonder twijfel de bekendste en meest omstreden magier van de twintigste eeuw. Hij noemde zichzelf 'Het Grote Beest 666' en 'Meester Therion' en genoot van de afschuw en verwarring die hij teweegbracht door de associatie met de duivel.

Aleister Crowley was een man met vele gezichten. Hij zag zichzelf als wereldleraar en stelde zichzelf daarbij op een lijn met Jezus en Mohammed. Hij maakte de taboes van de samenleving om hem heen belachelijk. Magie was zijn boodschap.

De invloed van Aleister Crowley is tientallen jaren na zijn dood nog steeds voelbaar voor iedereen die met spiritualiteit werkt. Zo zie je veel van de invloed van Crowley terug in de moderne hekserij en het paganisme. Maar ook in de astrologie en in de tarot is de invloed van Crowley nog steeds onmiskenbaar.

Behalve een groot magier was Crowley onder andere een bijzondere dichter en getalenteeerd schrijver, satiricus, schaakmeester en bergbeklimmer. Voor alles was hij vrijdenker en levenskunstenaar. Binnen de tarot kennen we Crowley vooral als het brein achter het naar hem genoemde deck.

De Crowley-tarot werd in de jaren 40 van de twintigste eeuw bedacht door Aleister Crowley. Crowley noemde het deck zelf 'Thoth-tarot', wat een verwijzing is naar de Egyptische mythologie die in veel van de kaarten is terug te vinden. De afbeeldingen zijn naar een ontwerp van Crowley ontworpen door Lady Frieda Harris.

De tarot mocht zich in het begin van de twintigste eeuw in een toenemende populariteit verheugen. Crowley vond de oude tarotdecks te eenvoudig en te speels. Hij miste in de 'standaard' tarot de diepte en betekenis die volgens hem in de magie van de kaarten verborgen zat.

Hij bracht de betekenis van de kaarten tot uitdrukking in een complexe symboliek, die op de wereld van magie, astrologie, alchemie, oude Keltische en Egyptische mythologie was gebaseerd.


  Copyright - Privacybeleid