Home
        Contact
        Links

        Wat is de Crowley Tarot?

        Wie was Aleister Crowley?

        Trek hier een dagkaart

        De Grote Arcana

        De Hofkaarten

        De Kleine Arcana
De Gehangene

Deze kaart is het symbool voor het principe van overgave, het loslaten van een vastgelopen relatie en het doorbreken van oude patronen.

De Gehangene is ondersteboven vastgenageld. Een positie waarin de persoonlijke wil volkomen gebroken is. De situatie is vastgelopen en er is geen enkele bewegingsruimte meer. De slangen van transformatie en wijsheid liggen ineengerold te slapen.

De Gehangene is vastgenageld aan het hout van zijn verstarde zienswijzen. Zijn ogen zijn gesloten, alsof hij blind is voor alles wat niet in zijn gesloten stelsel van ideeen past. Vernieuwende gedachten worden genegeerd of afgewezen.

Maar zelfs in deze situatie kunnen wonderen gebeuren. Het punt is bereikt waarop de waarheid onder ogen moet worden gezien, en daarna los te laten. Dit legt de weg open naar diepgaande transformatie. Een bekende Tao-uitspraak doet zich gelden:
"Niet mijn wil, maar jouw wil zal geschieden. want jouw wil is ook die van mij."

Je ziet dit terug in de afbeelding op de kaart door de Egyptische Ankh waaraan De Gehangene vast zit. De Ankh is het symbool voor onbeperkte levenskracht.

Wanneer je deze kaart getrokken hebt, duidt dat erop dat het voor jou nu mogelijk is om te zien waar je vastgelopen bent en wat de levensgebieden zijn waarin je bent vastgelopen. De oplossing ligt in de bereidheid om jezelf over te geven. Vertrouw er maar op dat het goedkomt.

Wat voor jou nu belangrijk is, is om los te laten. Oude pijn, oud verdriet. Laat het gaan. Dat wat je aandacht geeft, groeit. Richt je aandacht daarom op het pad dat voor je ligt en bevrijd jezelf daarmee van de dingen die je belemmeren.


Affirmatie
Ik hecht waarde aan het doorbreken van ondoelmatige patronen.
Ik geloof in de diepe essentie van wie ik ben.
Ik geef me over aan het hogere plan en de wil van het Universum.


- Klik hier om nog een kaart te trekken.
- Klik hier voor meer informatie over de Crowley Tarot.
- Klik hier voor meer informatie over Aleister Crowley.

Klik hier voor een groter formaat van de afbeelding van deze kaart.

  Copyright - Privacybeleid